Nagymáté Hanna Alapítványa

 MENÜ

 

2004.szeptember 04-én elvesztettük első szülött kislányunkat, értelmetlenül, orvosi műhiba következtében.

 

Elvesztésének 4 napja:

Hányással indult, ami miatt kórházba vittük, bízva a gyors és szakszerű segítségben. Az orvosok infúzió adása mellett döntöttek, de nem tudták beültetni a kanült, ezért vénapreparálás mellett végeztek. A hosszadalmas és fájdalmas beavatkozás után a braunül környékét egyszer sem ellenőrözték, nem kötözték újra, nem cserélték. Hanna állapota rohamosan, napról napra, látványosan romlott, és jelzéseink, kéréseink ellenére is kezeletlenül hagyták. Még akkor sem kezelték, amikor a vérfertőzés nyilvánvaló jelei egész testén megjelentek. Nehéz eldönteni, hogy az embertelenség vagy szakmai barbarizmus áldozata lett Hanna.

 

Magyarországon az orvosi mulasztások száma növekvő tendenciát mutat. Érzelmileg mélyen érintettként alapítványunk létrehozásával célunk nem csupán az, hogy méltón emlékezzünk mindazokra, akik életüket értelmetlenül veszítették el, orvosi felelőtlenség következtében, hanem az is, hogy a műhibák előfordulásának lehetőségét a minimálisra csökkenthessük. Szeretnénk minél nagyobb hangsúlyt fordítani a megelőzésre, de sajnos számolnunk kell más tragédiák bekövetkeztével is, ebben az esetben minden formában és módon a hozzátartozók támogatása a célunk. Alapítványunk tenni kíván a gyermekek megóvásáért, fogni a szülők kezét akkor is ha nincs baj, és akkor is ha adódik. Az életet szeretnénk könnyeddé és biztonságossá tenni, esetleges gond esetén a rendelkezésünkre álló minden módon és eszközzel támaszt nyújtani.

 

A kislányunkról elnevezett, és tiszteletére létrehozott Nagymáté Hanna Alapítvány 2006-ban került bejegyzésre.

Alapító okiratunk célkitűzései röviden összefoglalva:

I.

-         a gyermekorvosok munkájának támogatása orvosi műszerek, berendezések  adományozásával

-         képzések biztosítása az egészségügyben dolgozók számára

-         új, barátságos, gyermekbarát környezet kialakítása a kórházak gyermekosztályain, gyermekorvosi rendelőkben, a tanácsadói várókban

 

-         A gyermekek kórházban tartózkodását megkönnyíteni a gyermekekkel folytatott aktív foglalkozással

 

-         a szülők lelki támogatása, pihenésük biztosítása gyermekük kórházi tartózkodása alatt

II.

Családi Központ elindítása és működtetése:

Családi Központunkat 2007-ben elindítottuk, jól strukturált programokkal, remek szakember gárdával, a legkisebb korosztálytól az időskorúakon át minden generációt felölelve. Központunkban a folyamatos gyermekmegőrzés mellett – ezzel is támogatva a nők munkába való visszatalálását -, életmódtámogató programokkal és egészséges életmódra neveléssel segítjük a hozzánk fordulókat. /gyermektorna, relaxáció, jóga, babamasszázs, pilates, intimtorna/ A közösségfejlesztés részeként a különböző generációkat felölelő klubfoglalkozásokkal, öntevékeny csoportok működtetésével próbálunk emberi kapcsolatokat erősíteni. Családi Központunkban a sajátos nevelési igényű gyermeke fejlesztése és a hátrányos gyermeke felkarolása is jelen van. Nyaranta különböző témájú táborok szervezésével segítjük a gyermekek értelmes szabadidő eltöltését. Folyamatosan gyűjtjük, fogadjuk az adományokat, amelyekkel az arra rászorulókat támogatjuk.

III.

- Műhibák megelőzése:

Ma Magyarországon a társadalmi,  politikai és morális helyzetet tekintve ezen cél megvalósítása jelenti számunkra a legnagyobb kihívást. A műhibák megelőzésének alappillére az egészségügyben dolgozók teljes szemléletmód váltása lenne, egy merőben új mentális hozzáállás, betegek és a szakma felé. E cél eléréséhez alapvetően fontos a miénkhez hasonló esetek ismertetése és elemzése a lehető legkorábban, a leendő orvosokkal, már az orvosi egyetemeken.

 

- EMLÉKNAP /szeptember 04./ – a műhiba áldozatokra való megemlékezés és tisztelet megadása

 

- Segítségnyújtás a műhiba áldozatok hozzátartozóinak, pontos informálás lehetőségeiket illetően:

 

- jogi tanácsadás

- pszichológiai tanácsadás

- gyászmunka támogatása

Hírek

 • Ha beszélnétek velem.....
  2011-03-11 14:16:54
  Farkas Éva
  fevi73@gmail.com
  06-30-657-7183
 • 1% - egy százalék?
  2011-02-08 22:47:36

  Sokkal több ez számunkra mint egy százalék. Bizalom, nagylelkű gesztus, lehetőség a fennmaradásra! Adószámunk: 18476239-1-06

  Köszönet mindazoknak, akik Alapítványunk számára bizalmat szavaztak, és ez évben is megajándékoznak bennünket támogatásukkal!!!

 • Állapotfelmérés
  2011-02-08 22:35:06

  Konduktor szakemberünkhöz folyamatos bejelentkezési lehetőség állapotfelmérésre!

  Érd.: 30-657-7183

 • Ovis torna
  2011-02-08 22:32:49

  Szeretett konduktorunk visszatérésével minden pénteken du. 16.30 órai kezdéssel minden ovódás korú gyermeket közös tornára csábítunk!

 • gyermekmegőrzés
  2010-10-07 21:49:43

  Folyamatosan várunk minden kisgyermeket gyermekmegörzésre!

 • Pilates
  2010-09-20 22:00:41

  Minden szerdán de. 10 órától és péntekenként du. 18 órától mindenkit szeretettel várunk Pilates óráinkra. Helyszín: Kikelet Családi Kikötő - 6900 Makó, Deák F. u. 8. I. em. érd: 30-657-7183

Asztali nézet